במיוחד לשלג: מרק אפונה, חציל קלוי וקבנוס

מתכונים | ל' שבט התשע"ה הדפסה הוספת תגובה

מרק אפונה, חציל קלוי וקבנוסחומרים:

  • 1/2 קג' אפונה יבשה מושרת במים למשך כשעה
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 שיני שום
  • 2 קבנוס פרוסים דק מאוד
  • 1 חציל קלוי על האש ומקולף
  • 1 כפית טימין קצוץ
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפיות מלח
  • כ-2 לט' מים
  • 1/3 כוס שמן קנולה

אופן הכנה:

מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל עד קבלת צבע זהוב, מוסיפים את השום, הטימין ופרוסות הקבנוס וממשיכים לטגן למשך דקה נוספת, מוסיפים לסיר את שאר החומרים יחד עם המים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך מוחלט של האפונה.
טוחנים את המרק בעזרת מוט טחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, מרתיחים שוב תוך כדי השלמת תיבול והוספת מים במידת הצורך.

להגשה:

מטגנים פרוסות דקיקות של קבנוס במחבת בתוך השמן שהם מפרישות ומניחים על המרק בתוספת מעט שמן זית.
מגישים פרוסות לחם דקות אפויות עם שמן זית, שום, טימין ומלח עד שהופכות לפריכות.

המתכון באדיבות השף יוסי בן דיין – שף ויועץ קולינרי

בתיאבון…

מרק אפונה, חציל קלוי וקבנוס

  • הצטרפו אלינו לפייסבוק והישארו מעודכנים

  • כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך:

  • כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *